Hoe werkt de routedatabank

Onderscheid tussen download voor overheden of consumententoepassingen.

UITLEG OVER DOWNLOADEN VAN ROUTEDATA

Downloaden voor overheden

Alle routedata is voor beleidsdoeleinden vrij beschikbaar. Downloaden kan ná het aanvragen van een inlogcode. Zo houden we grip op wie onze gegevens gebruiken en kunnen we met hen ook communiceren. Met deze inlogcode kunnen we ook de scheiding maken tussen gebruik voor beleidsdoeleinden en publieksdoeleinden. Er is ook een webservice (wmf en wfs) beschikbaar om rechtstreeks op de landelijke routedatabank in te loggen. Ambtenaren kunnen een inlogcode aanvragen bij Jon Rietman.

Downloaden voor consumententoepassingen

Niet alle regio’s volgen hetzelfde beleid inzake datalevering. De beheerders van de netwerken in Limburg geven het Fietsplatform geen toestemming om hun routedata beschikbaar te stellen voor publieksdoeleinden. Op dit moment is dus voor uitlevering voor publieksdoeleinden standaard nog sprake van extra handelingen, omdat we de vrij uit te leveren data vrij moeten stellen van de niet vrij uit te leveren data. We vragen hiervoor nu een vergoeding per jaar aan betreffende partijen (enkele uitgevers/kaartproducenten).

Met iedere partij die de data wil gebruiken voor publieksdoeleinden consumententoepassingen sluit het Fietsplatform een gebruiksovereenkomst, waarin we afspraken vastleggen over gebruik, copyright, bronvermelding, actualisatie.

Wilt u de data voor consumententoepassingen gebruiken, neem dan contact op met Jon Rietman.

> Klik hier voor het uitleveringsbeleid
> Kijk ook bij Vraag en antwoord

Toch nog iets onduidelijk? Kijk dan eens op de pagina Vraag en antwoord.